Πυρκαγιά Βίλια

Σοβαρή αναζωπύρωση της φωτιάς στα Βίλια προκαλεί συναγερμό στην περιοχή, καθώς το πύρινο μέτωπο αλλάζει συνεχώς φορά και κατευθύνεται προς τον οικισμό. Η κατάσταση νωρίς το μεσημέρι έδειχνε δραματική αφού οι φλόγες πλησίαζαν τα σπίτια του χωριού, και η πυροσβεστική ζητούσε την απομάκρυνση των κατοίκων.

Μάχη στο νότιο μέτωπο της φωτιάς

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πώς η πορεία της φωτιάς προς τον οικισμό ανακόπηκε την τελευταία στιγμή και πλέον συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Η προσπάθεια της πυρόσβεσης δυσχαιρένεται από το γεγονός ότι υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου.

Όλες οι δυνάμεις έχουν δημιουργήσει “τείχος” για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Όπως δήλωσε νωρίτερα η πρώην δημοτική σύμβουλος των Βιλίων στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Open οι φλόγες έφτασαν 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Κάηκαν πάνω από 80.00 στρέμματα

Η φωτιά που καίει εδώ και τρεις ημέρες, έχει κάνει στάχτη πάνω από 80.000 στρέμματα.

Nωρίτερα , οι φλόγες κινούνταν προς Παλαιοχώρι, ενώ οριοθετημένη και χωρίς φλόγα, αλλά με αναζωπυρώσεις είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στα όρια του καμένου με το άκαυτο δάσος, καθώς η περίμετρος της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τις αναζωπυρώσεις, καθώς το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις. Αυτό συνέβη και χτες με τη μεγάλη αναζωπύρωση που προξένησε τεράστια καταστροφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr