μερική επιστράτευση

Τα δημοψηφίσματα που ανακοίνωσαν τέσσερις ρωσοκρατούμενες περιφέρειες της Ουκρανίας υπερασπίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και σχεδόν επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, για πρώτη φορά ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι κάνει ακριβώς αυτό: πόλεμο. Και κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία.

Το πρώτο διάγγελμα από την έναρξη του πολέμου 

Το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, το πρώτο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αναμενόταν το βράδυ της Τρίτης (20.09.2022) αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν το καθυστέρησε μερικές ώρες.

Και πολύ νωρίς το πρωί εμφανίστηκε και ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση στη Ρωσία. Δεν εκστόμισε τη λέξη πόλεμος, είπε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και πως η Δύση θέλει να καταστρέψει τη χώρα του!

Ποιους αφορά η επιστράτευση 

Η επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μερική και αφορά στους έφεδρους. Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες καταταγούν, θα έχουν τα προνόμια εκείνων που υπηρετούν με συμβόλαιο στο ρωσικό στρατό. Η επιστράτευση θα ξεκινήσει από σήμερα κιόλας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στους “πολίτες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών που απελευθερώθηκαν από το καθεστώς των Ναζί” και είπε ότι η Ρωσία θα προστατεύσει την κυριαρχία της και θα στηρίξει τη θέληση των πολιτών της (σ.σ. των ρωσόφιλων Ουκρανών δηλαδή) για να αποφασίσουν… μόνοι τους. “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τις συνθήκες για να γίνουν τα δημοψηφίσματα” είπε ο Πούτιν.

Το κατηγορώ προς τη Δύση 

Κατηγόρησε τη Δύση ότι επιχειρεί να εμποδίσει κάθε ανεξαρτησία και ανάπτυξη των περιφερειών αυτών. “Ο στόχος της Δύσης παραμένει να αποδυναμώσει και να μας καταστρέψει και το λένε ανοιχτά”, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και πρόσθεσε ότι δικός του στόχος είναι να “απελευθερώσει” το Ντονμπάς και αυτό δεν έχει αλλάξει.

Έστειλε στη Δύση, για άλλη μια φορά, ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ό,τι όπλα έχει στη διάθεσή του. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε στη Δύση ότι η Ρωσία διαθέτει σύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής. “Δεν μπλοφάρω” είπε ο Ρώσος πρόεδρος και κατηγόρησε τους δυτικούς πως εμπλέκονται σε έναν πυρηνικό εκβιασμό και η Ρωσία “έχει πολλά όπλα για να απαντήσει”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr