Ξεκαθαρίζουν τα διλήμματα στις εκλογές: Μητσοτάκης κόντρα στο μέτωπο Τσίπρα - Ανδρουλάκη - Βαρουφάκη

Η τοποθέτηση Ανδρουλάκη στο “προοδευτικό” μέτωπο που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, με το ΠΑΣΟΚ και τον Βαρουφάκη, ξεκαθαρίζει (πρόωρα) τα διλήμματα στις προσεχείς εκλογές, διαμορφώνοντας τις δύο προτάσεις που θα κληθεί να επιλέξει το εκλογικό σώμα: Μητσοτάκης ή η τριπλέτα της “Αριστερής plus Συμμαχίας”;

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε με σαφήνεια τη μεγάλη μεταστροφή που επέλεξε για το κόμμα του στην πρόσφατη – μετα το Qatargate –  Κεντρική Επιτροπή του: «Να γίνει το ΠΑΣΟΚ ξανά πρωταγωνιστής, μια δύναμη αλλαγής που θα στείλει τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση και θα δημιουργήσει μια προοδευτική κυβέρνηση (ΣΣ: στόχος του Τσίπρα), που όμως δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περιπέτεια Τσίπρα-Καμμένου», είπε. Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στη θέση Καμμένου (και πιθανή τσόντα τον Βαρουφάκη) μπορούν να συγκροτήσουν “προοδευτική” κυβέρνηση.

Η αντίδραση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε χθες στην εξέλιξη αυτή, από τη βελγική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής. Τόνισε πως «ο κ. Ανδρουλάκης το είπε πολύ καθαρά, θέλει να συγκυβερνήσει με Τσίπρα. Να πει καθαρά ότι έχει αποφασίσει να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ». Και εκτίμησε ότι πλέον “οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κάνει τις επιλογές τους“, επαναλαμβάνοντας ότι ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία «προκειμένου να επιτευχθεί σταθερότητα». Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός, με έμεση σαφήνεια, έθεσε το δικό του δίλημμα για τις εκλογές: «Μητσοτάκης ή επιστροφή στον Τσίπρα»

Δεδομένου ότι και ο κ. Τσίπρας, σύροντας το ΠΑΣΟΚ στην αυλή του, θα θέσει ανάλογο ερώτημα – “Προοδευτική Συμμαχία ή Μητσοτάκης” – την απάντηση θα δώσουν οι κεντρώοι ψηφοφόροι (κυρίως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ) που, μετακινούμενοι άλλοτε στην Κεντροαριστερά άλλοτε στην Κεντροδεξιά, συγκροτούν κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr