Λιανεμπόριο ανοίγει

Το άνοιγμα όλων των καταστημάτων του λιανεμπορίου, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Οι επιδημιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμοδότησαν θετικά στο άνοιγμα των καταστημάτων μετά την πολύωρη σημερινή συνεδρίασή τους.

Ηδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει ότι από τη Δευτέρα μπορεί να απελευθερωθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου, είτε με τη μορφή του «click away» είτε με τη μορφή του «click in shop».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο «click away» όπως την εορταστική περίοδο, ενώ στις λιγότερο επιβαρυμένες θα ακολουθηθεί η μέθοδος «click in shop».

Οι λεπτομέρειες, καθώς και αν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για κάποια καταστήματα, θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η κυβέρνηση είχε καταστήσει σαφές ότι αποτελεί προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται η προστασία της δημόσιας υγείας.

Χθες, άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είχε τονίσει πως ένας μήνας σε lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα, ενώ έντονες ήταν και οι ανησυχίες στον εμπορικό κόσμο για την απώλεια της εκπτωτικής περιόδου.

Πηγή: economico.gr