Γώγος κρούσματα

Ισχυρό ενδεχόμενο να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως έως το Σαββατοκύριακο βλέπει ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως τώρα είναι η ώρα να πάμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα – όχι σε γενικό lockdown όπως είπε, αλλά σε μερικό το οποίο θα περιορίσει τον ιό.

«Κλειδί» στην υπόθεση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, ώστε να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη, είναι η σωστή ενημέρωση του κόσμου και η ευλαβική τήρηση των μέτρων.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά», είπε χαρακτηριστικά.

“Δύσκολη η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη”

Για τη Θεσσαλονίκη, που πλήττεται ιδιαιτέρως τις τελευταίες μέρες, ο καθηγητής ανέφερε ότι «εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη» και για αυτό θα περάσει και στο «κόκκινο» του χάρτη.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ο Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε ότι στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, ενώ σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00.

Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο δεν θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο της Γαλλίας, με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες θανάτους, για να λάβουμε μέτρα.

«Τώρα είναι η κατάσταση να προβούμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα. Όχι γενικό lockdown αλλά ένα μερικό, το οποίο θα περιορίσει τον ιό», κατέληξε.

Πηγή: economico.gr