Παρότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν το πλέον δημοφιλές πρόγραμμα για την δημιουργία και αναπαραγωγή βίντεο -και όχι μόνο- σε υπολογιστές, πλέον όλοι οι μεγάλοι της τεχνολογίας το… αποστρέφονται και το… εξορίζουν από τις πλατφόρμες τους.

Flash τέλος

Ο λόγος για το Adobe Flash, για το οποίο η Microsoft εξέδωσε αναβάθμιση, η οποία το διαγράφει από τα Windows 10 και δεν επιτρέπει την επανεγκατάστασή του. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι εθελοντική, ωστόσο, μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα γίνει προτεινόμενη, ενώ από το Δεκέμβριο δεν θα επιτρέπει την αναβάθμιση του προγράμματος στον Internet Explorer 11 και την παλιότερη έκδοση του Edge.

Και η Adobe

Το συγκεκριμένο patch αφορά στο Flash που είναι προεγκατεστημένο στα Windows 10, και όχι εκδόσεις που έχουν κατεβάσει οι ίδιοι οι χρήστες, ωστόσο ακόμα και η ίδια η εταιρεία που το παράγει, η Adobe, έχει ανακοινώσει ότι διακόπτει ως το τέλος του 2020 την υποστήριξη της ανάπτυξής του και θα δώσει οδηγίες στους χρήστες για την απεγκατάστασή του.

Προβλήματα ασφαλείας

Σημειώνεται ότι η Apple ούτως ή άλλως το έχει «εξορίσει» εδώ και χρόνια από τις συσκευές της, ενώ και η Google έχει αποφασίσει να το «σκοτώσει» από τον Chrome ως το τέλος του 2020. Το Flash, όπως προαναφέρθηκε ήταν κάποτε η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημιουργίας και παραγωγής βίντεο, ωστόσο, νέες πιο ευέλικτες πλατφόρμες και προβλήματα ασφαλείας του προγράμματος, το οδηγούν στο τέλος του.

Πηγή: economico.gr