Λευκορωσία ανησυχία

Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει στρατεύματα ειδικών επιχειρήσεων σε τρεις περιοχές κοντά στα νότια σύνορά της με την Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο αναφέρθηκε στον ρόλο των ρωσικών πυραύλων στην αμυντική ενίσχυση της χώρας.

Οι Λευκορώσοι από τον Μάρτιο είχαν κάνει γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις τους δεν συμμετείχαν σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική επιχείρηση», αλλά λειτούργησαν ως σημείο εκκίνησης στην αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην αρχή του πολέμου.

Το Μινσκ διαμαρτύρεται εδώ και μήνες για τις χώρες του ΝΑΤΟ που συγκεντρώνουν στρατιώτες κοντά στα σύνορά και ως απάντηση μεγαλώνει τον όγκο και την ένταση των δικών του στρατιωτικών ασκήσεων.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στα κρατικά σύνορα της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βίκτορ Γκιούλεβιτς.

Μονάδες αεράμυνας, πυροβολικού και πυραύλων αναπτύσσει η Λευκορωσία 

«Η συσταθείσα ομάδα έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες σε ποσότητα και ποιότητα» πρόσθεσε.

«Η Λευκορωσία αναπτύσσει επίσης μονάδες αεράμυνας, πυροβολικού και πυραύλων για ασκήσεις στα δυτικά», ανέφερε ο Γκιούλεβιτς.

Ο Λουκασένκο είπε ότι η Μόσχα συμφώνησε να βοηθήσει το Μινσκ να παράγει πυραύλους σαν τους Iskander, τους οποίους έχει χρησιμοποιήσει η Ρωσία στην Ουκρανία, και ότι ήθελε η Λευκορωσία να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S-400 και S-300.

Μπορούμε να προκαλέσουμε ζημιά 

«Είμαστε ρεαλιστές, καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε το ΝΑΤΟ. Αλλά μπορούμε να προκαλέσουμε ζημιά, ειδικά σε εκείνα τα εδάφη από τα οποία θα δεχτούμε επίθεση», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr