Ευάγγελος Αποστολάκης

“Είπα – ξείπα” Αποστολάκη που δεν άντεξε στις πιέσεις (και τους εκβιασμούς;) του Αλέξη Τσίπρα και, ενώ είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό για την υπουργοποίησή του, προχώρησε σε μια κλασσική κυβίστιση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης σε δήλωση που έκανε στον δημοσιογραφο Βασίλη Σκουρή φέρεται να  είχε θέσει δύο προϋποθέσεις προκειμένου να αποδεχθεί τη θέση. Η πρώτη να γίνει ανεξάρτητο υπουργείο και η δεύτερη να υπάρξει δικακομματική συναίνεση.

  • Συνάδελφοι του κ. Αποστολάκη στο Πολεμικό Ναυτικό – που τον γνωρίζουν καλά – σχολίαζαν πως “αυτή είναι μια κλασσική συμπεριφιρά ΟΦΑ (ΣΣ: “Όπου Φυσίξει ο Άνεμος”) του κ Αποστολάκη και απορούσαν πως το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν τον προστάτεψε στην επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου.(“Δεν ήξεραν, δεν ρωτούσαν;”, λένε χαρακτηριστικά).

“Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη.

Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη»” φέρεται ειπών δικαιολογούμενος ο κ. Αποστολάκης. (ΣΣ λες και τα άλλα υπουργεία δεν επιτελούν εθνικό έργο… και συγκροτούνται δίχως διακομματική συνέναιση)

Είχε προηγηθεί διαρροή σύμφωνα με την οποία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο αρνήθηκε να συναινέσει στη συμμετοχή του στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά μίλησε καθαρά για κίνηση αποστασίας.

Ο ναύαρχος  Αποστολάκης αγνόησε τις απόψεις του τ. αρχηγού του, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους συναισθηματικούς εκβιασμούς του κόμματός του αυτογελοιοποιούμενος ο ίδιος και εκθέτοντας το Μαξίμου για την επιλογή του στο πρόσωπό του – και μάλιστα με τιμητικές αναφορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr