Μετά τον Μανώλη Δερμιτζάκη, άλλη μια εξέχουσα επιστήμονας εκφράζει την ανησυχία της για την πραγματική εικόνα της πορείας της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα.

«Εύχομαι να μην επαληθευθώ»

Μιλώντας στο Open, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, εκτίμησε ότι στη χώρα μπορεί να υπάρχουν από 10.000 ως και 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα κοροναϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εύχομαι να μην επαληθευθώ, δυστυχώς, όμως, έτσι είναι. Αυτό δείχνουν όλα τα μοντέλα» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουμε μελέτη που να δείχνει αριθμούς σε επίπεδο πληθυσμιακό και να μετράμε και ασυμπτωματικά κρούσματα».

Για τη χρήση μάσκας παντού

Η κ. Λινού αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χρήσης μάσκας παντού (εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους), όπους υπάρχει συνωστισμός, λέγοντας ότι θα ήταν μια «καλή κίνηση» αν και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Ποιος αποφασίζει πότε έχουμε συνωστισμό;».

Όσον αφορά στα εμβόλια, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ανέφερε ότι οκτώ από αυτά βρίσκονται στην τελική φάση και υπογράμμισε ότι τα δύο που παρουσίασαν προβλήματα ήταν της ίδιας τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η ίδια ελπίζει πιο πολύ στα 2-3 που είναι διαφορετικής τεχνολογίας από τα υπόλοιπα. 

Πηγή: economico.gr