Ελιζαμπέτ Μπορν

Η γαλλική εθνοσυνέλευση απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που είχε φέρει η αριστερή ένωση Nupes, υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν, κατά της κυβέρνησης της Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η πρόταση μομφής, τελικώς, υπερψηφίστηκε μόνο από 146 βουλευτές σε σύνολο 577, και όχι από τους τουλάχιστον 289 που θα χρειάζονταν προκειμένου να «πέσει» η κυβέρνηση.

Η ένωση NUPES διαθέτει συνολικά 151 βουλευτές στην εθνοσυνέλευση. Ως εκ τούτου, αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν πέντε από αυτούς τους 151 που τελικώς δεν ψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας.

Η κεντροδεξιά (Ρεπουμπλικάνοι) καθώς και η παράταξη της Μαρίν Λεπέν είχαν εκ των προτέρων καταστήσει σαφές πως δεν επρόκειτο να στηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας των κομμάτων της αριστεράς.

Για «χάσιμο κοινοβουλευτικού χρόνου» κατηγόρησε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν τη NUPES, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας το οποίο, αν και αναμενόμενο, δίνει μια – έστω προσωρινή, επικοινωνιακή – ανάσα στο στρατόπεδο του Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr