ελλείψεις χειμώνα

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές ελλείψεις ενέργειας στην Ευρώπη σε περίπτωση που ο ερχόμενος χειμώνας είναι βαρύς, έκρουσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για τη μείωση της ζήτησης.

Η Ευρώπη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ελλείψεις ενέργειας τον επόμενο χειμώνα, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει βαθύνει την ενεργειακή κρίση στην περιοχή, προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής της IEA.

Ανησυχώ ιδιαίτερα για τις αγορές φυσικού αερίου

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τις αγορές φυσικού αερίου… αν έχουμε έναν σκληρό και μακρύ χειμώνα, μπορεί να δούμε πολύ δύσκολες μέρες (να περιμένουμε)», δήλωσε ο Μπιρόλ στο ετήσιο συνέδριο του IEA για την ενεργειακή απόδοση στο Σόντερμποργκ της Δανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μπιρόλ πρόσθεσε ότι ενώ οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις προσπαθούν τώρα να εξασφαλίσουν εναλλακτικό ενεργειακό εφοδιασμό, είναι εξίσου σημαντικό για τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για τη μείωση της ζήτησης.

Πόση εξοικονόμηση μπορεί να επιφέρει η μείωση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας αν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μειώσουν τη θερμοκρασία στα σπίτια τους κατά 2 βαθμούς Κελσίου, θα εξοικονομηθούν 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ισοδύναμα με τους όγκους που έρχονται από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream 1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr