Ερντογάν απειλές

Με κρεσέντο απειλών κλιμακώνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο» προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος, εκτοξεύοντας εμμέσως νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Μιλώντας μετά την συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ακόμη ότι «θα σπάσει τα χέρια σε όποιον τα απλώσει προς την Τουρκία» και πως «δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας».

«Θα κόψουμε τα χέρια σε όσους χτυπούν τις αξίες μας»

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον εντοπισμό φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα:

«Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους» ανέφερε.

«Δεν σταματάμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας» είπε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι παρούσα από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο κι από την Αφρική έως την Ασία» τόνισε.

«Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια» κατέληξε.

Στήριξη στην Τατάρ

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, για τη νίκη του στις «εκλογές» στα κατεχόμενα.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στην προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Η Τουρκία με όλες τις δυνάμεις της και όλες τις εγκαταστάσεις θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, κοντά στους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα έχει αυξηθεί.

Πηγή: economico.gr