Ο Ερντογάν στέλνει μηνύματα...

Αιχμές κατά της στάσης που τηρεί η Δύση έναντι της Ρωσίας,  μετά της εισβολή στην Ουκρανία, άφησε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψη του στη Σερβία.

Απίστευτη δήλωση

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ότι η Άγκυρα εφαρμόζει ισορροπημένη πολιτική απέναντι στην Ρωσία και την Ουκρανία. Παράλληλα, επέκρινε την πολιτική κάποιων δυτικών χωρών, χωρίς να τις κατονομάσει, και χαρακτήρισε προκλητική την στάση τους απέναντι στη Ρωσία. Εκτίμησε δε ότι με την συμπεριφορά τους ενισχύουν την συνέχιση του πολέμου. «Όσο προσπαθείτε να κάνετε έναν τέτοιο πόλεμο με προκλήσεις απέναντι στην Ρωσία, δεν πρόκειται να έχετε αποτελέσματα» διεμήνυσε ο Ερντογάν.

Αναφέρθηκε στο οπλισμό που στέλνεται στην Ουκρανία για τον οποίο -όπως είπε- είναι απαρχαιωμένος και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να παρατείνεται ο πόλεμος. «Στον πόλεμο σκοτώνονται άνθρωποι και κανένας δεν μπορεί να βγει νικητής. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επικρατήσει η λογική, θα τελειώσει ο πόλεμος και θα υπάρξει ειρήνη» τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος έχει αναλάβει διαμεσολαβητής για την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Ειδική αναφορά στο Κόσοβο 

Κατά τα λοιπά, ο Ερντογάν ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ότι συζητήθηκαν διεξοδικά με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεκσαντρ Βουτσιτς όλα τα ανοιχτά ζητήματα στα Βαλκάνια. Τόνισε την ανάγκη να επιλύονται οι διαφορές με διάλογο. Έκανε ειδική αναφορά στο βοσνιακό και στο ζήτημα του Κοσόβου. «Η Τουρκία με ειλικρίνεια και συνέπεια είναι πρόθυμη να βοηθήσει για να ξεπεραστούν μέσα από τον διάλογο όλα τα προβλήματα στο Κόσοβο και στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Τα Βαλκάνια δεν μπορούν να αντέξουν τη διατήρηση ανοιχτών ζητημάτων» ανέφερε ο Ερντογάν.

«Χρυσή εποχή »

Από την πλευρά του, ο Σέρβος πρόεδρος επισήμανε ότι «η Σερβία και η Τουρκία διανύουν την χρυσή εποχή των διμερών τους σχέσεων». Ο πρόεδρος της Σερβίας εξήρε τον ρόλο του Ερντογάν στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων στην περιοχή και κυρίως στο βοσνιακό αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Αναφέρθηκε στην οικονομική συνεργασία τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα στρατιωτικής συνεργασίας όπως η αγορά από την Σερβία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αλλά και η εκπαίδευση στην Τουρκία ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Σερβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr