Την παράταση του lockdown στην Αττική κατά μία εβδομάδα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να εισηγείται η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα, που κανονικά έληγε την Κυριακή, θα παραταθεί ως τις 8 Μαρτίου, ενώ θα υπάρχει διαρκής επανεξέταση και επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους λοιμωξιολόγους.

Προαναγγελθείσα εισήγηση

Λίγο-πολύ η εισήγηση ήταν αναμενόμενη, άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την είχε… προαναγγείλει στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παραδεχόμενος ότι δεν μπορούν να ανοίξουν οι δραστηριότητες ακόμα.

Αυτό που τρομάζει τους ειδικούς, σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα τετραψήφια νούμερα των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε όλη τη χώρα και ο εντοπισμών μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Οι μεταλλάξεις και η πίεση στο ΕΣΥ

Κατά τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση, από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 242 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος. Από τα 242 στελέχη τα 226 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (VariantVOC_202012), 12 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη LineageB.1.351/South Africa (Variant501V2) ενώ 1 στέλεχος βρέθηκε με τη μετάλλαξη Lineage A.23.1/Uganda.

Παράλληλα, ο αριθμός των 367 διασωληνωμένων συμπολιτών μας στις ΜΕΘ (αύξηση περίπου 48% από τις αρχές Φεβρουαρίου), αλλά και η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, καθιστούν σχεδόν νομοτελειακή την παράταση της καραντίνας, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Σε όλα τα νοσοκομεία νοσηλεύονταν την Πέμπτη 2.531 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, με τους 685 σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, κα.) και τους 1.846 σε απλές κλίνες, ενώ χθες οι νέες εισαγωγές ήταν 302, από τις οποίες οι 175 έγιναν στα νοσοκομεία της Αττικής.

Πηγή: economico.gr