Μακρόν Ερντογάν

Μέτρα κατά της Τουρκίας ζητεί από το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Γαλλία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εμπορίου Φράνκ Ριστέρ.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία ισχύος με την Τουρκία, για να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντά της και τις ευρωπαϊκές αξίες» τόνισε ο κ. Ριστέρ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αλλεπάλληλες δηλώσεις του αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι η παρότρυνση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων από τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι «αντίθετη στο πνεύμα» των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από την Τουρκία με τις Βρυξέλλες και «θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο την Άγκυρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: economico.gr