Από το

Η συνεχιζόμενη ακρίνεια σε βασικά αγαθά οδηγεί την κυβέρνηση σε νέα μετρα έκτατου και μόνιμου χαρακτήρα. Έτσι μετά την εξαγγελθείσα παράταση της επιταγής ακρίβειας (market pass) αλλά και την απόφαση να έρθει νωρίτερα το voucher των 150 ευρώ σε νέους που κλείνουν εφέτος τα 18 ή τα 19 έτη αποφασίστηκαν μια σειρά νέες προνοιακές παρεμβάσεις

Ρεύμα. Από τον Οκτώβριο του 2023 που, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μπαίνει τέλος στις οριζόντιες επιδοτήσεις στου ςλογαριασμούς του ρεύματος, ενισχύεται το κοινωνικό τιμολόγιο. Επίσης, χαμηλότερα τιμολόγια θα εφαρμοστούν σε πολύτεκνες οικογένειες, ενώ για πρώτη φορά αναμένεται να επιβραβεύονται και οι συνεπείς καταναλωτές.

Προνοιακά επιδόματα. Η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων και η χρήση των χρημάτων αυτών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω χρεωστικών καρτών.

Τα βασικότερα επιδόματα που χορηγούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ είναι το επίδομα τέκνων που λαμβάνουν ετησίως περίπου 800.000 οικογένειες με παιδιά, το επίδομα στέγασης που καλύπτει τις ανάγκες για ενοίκια 250.000 ευάλωτων νοικοκυριών, τα αναπηρικά – προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν περίπου 200.000 δικαιούχοι, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που χορηγείται σε περίπου 270.000 δικαιούχους, το επίδομα γέννησης σε 11.000 μητέρες ετησίως και Υπερηλίκων σε περίπου 35.000 δικαιούχους.

Οι νέες επιδοτήσεις σε νοικοκυριά και νέους

Ακολουθεί ο κατάλογος των νέων επιδοτήσεων σε νοικοκυριά και νέους:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr