Πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας: Οι Ρώσοι δηλώνουν πως απέτρεψαν νέα επίθεση στο έδαφός τους, νέα από τη συνάντηση των Δυτικών στη Μολδαβία

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνεχίζουν τη συναντησή τους στη Μολδαβία, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία, ενώ οι ουκρανοί ετοιμάζουν νέα αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.

Η σύνοδος γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο στη ξηρά όσο και και από τον αέρα, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από τη στιγμή που τόσοι πολλόι αξιωματούχοι Ευρωπαίοι και του ΝΑΤΟ είναι συγκεντρωμένοι σε ένα μέρος, το οποίο είναι τόσο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη.

Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάνει λόγο για αποτροπή ακομά μιας επίθεσης στο έδαφος της, στην περιοχή Belgorod, ρίχνοντας τις ευθύνες σε “Ουκρανούς τρομοκράτες”, ενώ το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη ρίχνοντας με τη σειρά του τις ευθύνες σε Ρώσους που αντίκεινται στον Πούτιν.

Την ίδια ώρα οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, αυτή ήταν η 18η από τις αρχές Μαΐου, κατά της πόλης του Κιέβου συνεχίζονται, με 3 απώλειες, ανάμεσα τους και ένα 11χρόνο κοριτσάκι, η μητέρα του και μια άλλη γυναίκα. Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε την επίθεση αλλά τα θραύσματα των πυραύλων προκάλεσαν τις ζημιές.

Με πληροφορίες του CNBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr