προνόμια εμβολιασμένων

Προνόμια για τους εμβολιασμένους προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμφωνα με πληροφορίες του Economico,  δεν θα αφορούν μόνο την εστίαση και θα επεκταθούν και σε άλλες δραστηριότητες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα στα εστιατόρια που το επιθυμούν, να δέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά εστιατόρια που θα μας πουν -και θα τους δώσουμε το δικαίωμα να το κάνουν, να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες».

Εμβολιασμένοι και προνόμια: Συναυλίες, θέατρα και γήπεδα στη «λίστα»

«Οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν ξαφνικά ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, ειδικά οι νέοι μας, δεν έχουν τα ίδια επίπεδα ελευθερίας όπως άλλοι εμβολιασμένοι πολίτες της ίδιας ηλικίας», ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  τα προνόμια για τους εμβολιασμένους είναι πιθανό να επεκταθούν και εκτός της εστίασης και συγκεκριμένα σε σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και γήπεδα.

Πάντως, οι ανακοινώσεις αναμένεται να έρθουν αφού πρώτα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενήλικους στη χώρα, κάτι που ανέφερε και ο πρωθυπουργός.

Συνεδριάζει η επιτροπή για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σήμερα,  συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών σχετικά με τα μέτρα που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ωράριο της απαγόρευση κυκλοφορίας, το οποίο ισχύει σήμερα ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00, θα πάρει παράταση κατά μία ώρα και θα ξεκινάει από τη 01:30 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, αυτό το Σάββατο (12/6) αναμένεται να επιτραπεί και η μουσική στην εστίαση, η οποία μετά το άνοιγμα του κλάδου είχε απαγορευτεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr