Τα social media

Η πτώση και η απαξίωση του Προέδρου Τραμπ είναι βαρύγδουπη. Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων της τεχνολογίας, του πολιτισμού και των social media «κόβουν» οριστικά από τις πλατφόρμες τους τον Ντόναλντ Τραμπ και μερικούς από τους στενότερους συμμάχους του, στις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του.

Μέχρι τώρα, η πολιτική δύναμη του Τραμπ και η δημοτικότητά του σε ένα μεγάλο μέρος της Ρεπουμπλικανικής βάσης, τον προστάτευαν από μια παρόμοια αντίδραση των ανθρώπων της τεχνολογίας και των social media, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρξαν αψιμαχίες για την καταχρηστική εκμετάλλευση των νέων Μέσων από τον ένοικο του Λευκού Οίκου. Η πολιορκία του Καπιτωλίου αποδείχθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι:

  • Το Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η πλατφόρμα θα αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό του προέδρου Τραμπ. Είναι η ισχυρότερη ενέργεια κατά του λογαριασμού του προέδρου και έρχεται ως  απάντηση «στον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας».
  • Η Apple απείλησε την Παρασκευή να αφαιρέσει την εφαρμογή Parler από το App Store που χρησιμοποιείται καταχρηστικά από φιλικά προς την άκρα δεξιά κοινωνικά μέσα, μέχρις ότου σχεδιάσει μία πατέντα για εποπτεία του περιεχομένου της.
  • Η Google πήγε ένα βήμα παραπέρα, αναστέλλοντας το Parler από το Google Play store.
  • Η Reddit ( 5η σε αναγνωσιμότητα αμερικανική ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης) δήλωσε την Παρασκευή ότι έθεσε υπό απαγόρευση τις δημοσιεύσεις της ομάδας  subreddit “r / DonaldTrump”, μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές κοινότητες της ιστοσελίδας που είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη του Tραμπ. Στον κόσμο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αυτό είναι πολύ κοντά στο τέλος του παιχνιδιού.
  • Το Facebook αντιμετωπίζει κλήσεις για μόνιμη απαγόρευση δημοσιεύσεων του Τραμπ από εξέχουσες φωνές, συμπεριλαμβανομένης της πρώην Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα, μιας σειράς διασημοτήτων και υψηλού επιπέδου στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι δισεκατομμυριούχοι υποστηρικτές του Τραμπ τον εγκαταλείπουν

Αλλά και οι επιχειρήσεις και οι δισεκατομμυριούχοι έχουν αρχίσει να επανεξετάζουν την υποστήριξή τους προς τον Τραμπ.

Πολλοί από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Αμερικής σκοπεύουν να αρνηθούν μελλοντικές συνεισφορές στους Ρεπουμπλικάνους εκείνους που τον υποστήριξαν στην  προσπάθειά του να ανατρέψει τις εκλογές.

Οι δισεκατομμυριούχοι που ενίσχυαν τον Τραμπ και χειροκροτούσαν τις φορολογικές του πολιτικές, όπως ο καπιταλιστής επιχειρηματικών κεφαλαίων Peter Thiel  και ο δισεκατομμυριούχος του Τέξας, Αndy Beal, τώρα αρνούνται να τον υπερασπιστούν σύμφωνα με το  Bloomberg

Ένα πλήθος επιχειρηματικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της πανίσχυρης Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών (NAM), η οποία συνήθως υποστηρίζει συντηρητικές πολιτικές, κατήγγειλαν τις ταραχές της Τετάρτης και κάλεσαν τον Τραμπ να εγκαταλείψει την εξουσία

Η δήλωση της  NAM, όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Jay Timmons, ήταν από τις πρώτες που έθεσαν την ιδέα ότι ο Τραμπ πρέπει να καθαιρεθεί μέσω της 25ης τροπολογίας.

Οι διανοούμενοι και οι δημοσιογράφοι τον λοιδωρούν

Ο εκδοτικός Οίκος Simon & Schuster ακύρωσε σχέδια δημοσίευσης ενός βιβλίου από τον γερουσιαστή Josh Hawley (R-Mo.), ο οποίος βοήθησε τις προσπάθειες του Tραμπ να ανατρέψει τις εκλογές.

Πολλά μαζικά μέσα ενημέρωσης αρνούνται να μεταδώσουν δηλώσεις του Τραμπ και των υποστηρικτών του.

Το συμβούλιο των δημοσιογράφων της Wall Street Journal κάλεσε τον Trump να παραιτηθεί αυτή την εβδομάδα.

Ακαδημαϊκά και επαγγελματικά ιδρύματα στρέφουν την πλάτη τους και στον Trump. Την Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lehigh ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει και θα ανακαλέσει το τιμητικό πτυχίο του Τραμπ του 1988.

Πηγή: economico.gr