Γεωτρήσεις Ντονμέζ

Νέες γεωτρήσεις της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «A Haber» ο Nτονμέζ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία θα προβεί «σε νέες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, σε σημεία που εντοπίσαμε ίχνη αερίου».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ», είπε πως «βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης και αργότερα θα του ορίσουμε νέα αποστολή».

“Εχουμε την μεγαλύτερη ακτογραμμή – Δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε με την Ελλάδα”

«Η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Θα κάνουμε νέες γεωτρήσεις σε περιοχές όπου έχουμε ίχνη αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν ενδείξεις σε μερικά από τα οικόπεδα που κάναμε έρευνες» επεσήμανε, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε:

«Έχουμε δικαιώματα εδώ, δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Μπορούμε επίσης να αντικρούσουμε τους ισχυρισμούς της Ελλάδας. Όταν κοιτάζουμε την ανατολική Μεσόγειο, είμαστε μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή».

Έρχονται (ξανά) καλά νέα από τη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ντονμέζ προανήγγειλε, για πολλοστή φορά, και «καλά νέα» από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου η Τουρκία υποστηρίζει ότι το 2020 έκανε σημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου.

«Ας περιμένουμε τον Ιούνιο για τα καλά νέα. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο» ο Ντονμέζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr