Ψήφος εμπιστοσύνης στο

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, δίνουν φέτος ξένοι και Έλληνες επισκέπτες, γεμίζοντας τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, με πληρότητες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν και το 85%.

«Mέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου. Τους τελευταίους δύο μήνες, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019» δήλωσε  αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

ΤτΕ: Ανοδος 317% στις αφίξεις τον Ιούνιο

Τα τελευταία στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας για τον μήνα Ιούνιο, δείχνουν άνοδο κατά 317,1% στις αφίξεις τουριστών, καθώς ξεπέρασαν το 1 εκατ., με τις πρώτες θέσεις να έχουν οι Γερμανοί (237.000) και οι Γάλλοι (85.000).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τουριστικές εισπράξεις για το πρώτο εξάμηνο του 2021, αυξήθηκαν κατά 51% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ.

«Η σεζόν ξεκίνησε αναγνωριστικά τον Ιούνιο, αλλά, όπως είχαμε εκτιμήσει, οι τουριστικές ροές κινήθηκαν εξαιρετικά καλά και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, τονίζοντας ότι βασικό ζητούμενο παραμένει η υγειονομική ασφάλεια.

«Εκεί πρέπει να προσέξουμε πολύ όλοι, ώστε να έχουμε αντίστοιχα καλές ροές τον Σεπτέμβριο και, γιατί όχι, και τον Οκτώβριο. Η τήρηση των μέτρων, η ενίσχυση των εμβολιασμών και η υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκόμενους, μπορούν να φέρουν ένα καλό “ταμείο” για τον τουρισμό μας στο τέλος της φετινής σεζόν», επεσήμανε.

Στο 78,4% η μέση πληρότητα τον Αύγουστο

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός, είπε επίσης στο ΑΠΕ ότι τον Ιούνιο η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων, στο σύνολο των ξενοδοχείων, ανήλθε σε 30,4%, τον Ιούλιο έφτασε το 58,4% και τον Αύγουστο, το διάστημα 1-15, προσέγγισε το 80%, φτάνοντας το 78,4%.

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή διάθεσης ανά δωμάτιο, τα στοιχεία του ΞΕΕ κάνουν λόγο για 89 ευρώ τον Ιούνιο, 107 ευρώ τον Ιούλιο και 116 ευρώ την εξεταζόμενη περίοδο του Αυγούστου. Στην παρέμβαση του, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, αφενός εκφράζει την ικανοποίηση του για την παρούσα εξέλιξη, αφετέρου στρέφει το βλέμμα στο επόμενο δίμηνο και πώς θα εξελιχθεί αυτό, που θα «κάτσει η μπίλια των εσόδων» όπως εξηγεί.

   Ανδρεάδης: Πάμε για έσοδα τουλάχιστον 9 δις ευρώ

Η μεγάλη αγωνία για τους εμπλεκόμενους στην τουριστική αγορά παραμένει η εξέλιξη των τουριστικών εσόδων για το 2021 και πώς αυτά θα διαμορφωθούν, μετά το 2019, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, όταν είχαν φθάσει στα 18,2 δισ. ευρώ.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ikos/Sani, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμά επ’ αυτού ότι η χώρα μας θα «πιάσει» άνετα τα 9 δισ. ευρώ ταξιδιωτικές εισπράξεις για το 2021.

«Κυρίαρχη στην φετινή σεζόν θα είναι η υψηλή διψήφια αύξηση των, ανά επισκέπτη, εσόδων, λόγω αυξημένου αγοραστικού επιπέδου & μετακίνησης του κέντρου βάρους σε ακριβότερα καταλύματα & υψηλή περίοδο. Τα έσοδα θα κινηθούν ακόμη καλύτερα από την πρώτη εκτίμηση μου» έγραψε ο κ. Ανδρεάδης στο twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr