Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ουκρανική κρίση, καθώς τόσο η Ρωσία, όσο και η Δύση, παρότι συνεχίζουν τις συνομιλίες, μοιάζουν να ετοιμάζονται ακόμα και για σύγκρουση.

ΝΑΤΟ: Έστειλε F-15 στην Εσθονία

Όσον αφορά στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν την Τετάρτη σε αεροπορική βάση της Εσθονίας, ανακοίνωσε το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας, καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα του. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των χωρών της Βαλτικής, η Δανία ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα στείλει αύριο Πέμπτη τέσσερα μαχητικά F-16 σε κοντινή αεροπορική βάση της Λιθουανίας στο Σιαουλιάι.

Ρωσία: Σε ετοιμότητα τα Tu-95

Από την πλευρά της Ρωσίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση Ένγκελς. Ήδη τουλάχιστον δύο Tu-95, συνοδευόμενα από μαχητικά, εκτέλεσαν ασκήσεις απογείωσης και προσγείωσης, πτήσεις σε συγκεκριμένη διαδρομή και συντόνισαν κοινές δράσεις αέρος-εδάφους.

Η αεροπορική βάση Ένγκελς είναι η μοναδική βάση λειτουργίας για τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-160, τα οποία πρις λίγες μέρες πραγματοποίησαν επίσης δοκιμαστικές και εκπαιδευτικές πτήσεις. Βρίσκεται 14 χιλιόμετρα ανατολικά του Σαράτοφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία και έχει ένα διάδρομο 3.500 μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr