Γυμνάσια Λύκεια

Το οριστικό “πράσινο φως” για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου μετά από lockdown δυόμισι μηνών έδωσε η επιτροπή επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η εισήγηση της επιτροπής ήταν ομόφωνη και την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κλειστά τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές – Ανοίγουν μόνον τα Γυμνάσια

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στις «κόκκινες περιοχές» κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Για τις κόκκινες περιοχές εισηγηθήκαμε να λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά», είπε χαρακτηριστικά.

Στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε αυστηρό lockdown σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου τα μαθήματα για τους μαθητές του Λυκείου θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εθελοντικά τεστ για καθηγητές και μαθητές

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς  και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με την συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Πηγή: economico.gr